معدن کاوی و جاده کشی بلای جان حیات وحش

به گزارش وبلاگ همه خوبا، زیستگاه به عنوان محل زندگی گونه های گیاهی و جانوری از اهمیت زیادی برخوردار است چراکه هر تغییری در آن می تواند بر کیفیت زندگی و حتی بقای آن ها تاثیر بگذارد.

معدن کاوی و جاده کشی بلای جان حیات وحش

به گزارش ایسنا، مخاطراتی مانند آتش سوزی، جاده کشی و معدن کاوی زیستگاه های طبیعی و جانوری کشور را تهدید می نمایند. در این شرایط حفظ زیستگاه ها دارای اهمیت ویژه ای هستند، بدین جهت به 11نکته درباره زیستگاه ها بر اساس گفته های حسن اکبری - سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست - اشاره می کنیم:

* تخریب زیستگاه در جهان و در کشور ما مهم ترین عامل نابودی گونه ها و از بین رفتن منابع ژنتیکی است.

* به دلیل تخریب زیستگاه ها کوشش ها برای پیشگیری از انقراض یوز به نتیجه نرسیده است و در حال حاضر یکی از مهم ترین مسائل سازمان حفاظت محیط زیست تغییر اقلیم و خشکسالی های مستمر است که در کنار آن شاهد تخریب گسترده نیز هستیم.

*در بسیاری از منطقه ها بکر دسترسی هایی نظیر جاده ایجاد شده است و بسیاری از گونه هایی که به حضور انسان حساس بودند از همین رو آسیب دیده اند.

* امروزه در منطقه ها آزاد نیز چیزی به نام زیستگاه نداریم و زیستگاه مناسب گونه آهو دیگر در کشور وجود ندارد چراکه جاده سازی زیاد باعث شده است زیستگاه دشتی مناسب برای این گونه ها نداشته باشیم.

* در حال حاضر به جز منطقه ها آزاد در منطقه ها چهار گانه نیز از نظر زیستگاه مناسب جانوری وضع خوبی نداریم.

* در حال حاضر ایران دارای حدود 309 منطقه چهارگانه به مساحت 18 میلیون هکتار است اما بیش از 5800 کیلومتر راه اصلی، 550 کیلومتر بزرگراه، بیش از 3000 خطوط انتقال سوخت و بیش از 1800 کیلومتر برق فشار قوی در این منطقه ها تحت مدیریت سازمان حفاظت محیبط زیست داریم.

*حدود 280 هزار هکتار عرصه به وسیله بخش خصوصی مدیریت می گردد.

*در سال گذشته به دلیل خشکی و گرمای هوا و نبود آموزش کافی 10 هزار هکتار آتش سوزی در مراتع و جنگل ها به ویژه جنگل های ارزشمند هیرکانی در شمال کشور رخ داد.

* توسعه معدنی یکی از اشکال مهم تخریب طبیعت ایران است و باعث ایجاد دسترسی های بی رویه نظیر جاده ها، خطوط انتقال سوخت و بزرگراه ها و... بر از بین رفتن زیستگاه های مناسب جانوری می گردد.

*در حال حاضر به طور همزمان در بسیاری از نقاط کشور توسعه معدنی در حال رخ دادن است، از سوی دیگر سازمان محیط زیست از گردونه استعلامات معدنی در منطقه ها آزاد یعنی در 89 درصد از خاک کشور، خارج شده است و عملا نمی تواند هیچگونه نظارتی بر معدن کاری ها در منطقه ها آزاد داشته باشد.

* سازمان حفاظت محیط زیست با هدف جلوگیری از تخریب زیستگاه های جانوری لایحه ای را تنظیم نموده است.

منبع: فرارو

به "معدن کاوی و جاده کشی بلای جان حیات وحش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معدن کاوی و جاده کشی بلای جان حیات وحش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید