10 شگفتی بی بدیل طبیعت

به گزارش وبلاگ همه خوبا، حتما شما نیز در مورد عجایب هفتگانه چیزهایی شنیده اید. سازه های شگفت انگیزی که معماری دوران باستان را تلألویی دیگر بخشیده و اگر چه بیشتر آنها در غبار زمان محو شدند، اما خاطره شان تا به امروز در ذهن بشر جاودانه باقی مانده است. این بار اما با مادر طبیعت همراه خواهیم شد، هنرمندی که بومش به وسعت دنیاها است و خالق عجایبی است که شاید بسیاری از آنها هنوز هم از دیدگان ما پنهان باقی مانده اند.

10 شگفتی بی بدیل طبیعت

با ما همراه باشید و درباره وبلاگ هیچکس بیشتر بدانید.

اگر بخواهیم فهرستی جامع از زیبایی های جهان تهیه کنیم، گزینه های بی شماری پیش روی مان قرار خواهند گرفت. واقعیت این است که خالق هستی، پرتره های رنگارنگی خلق کرده است، تابلوهایی نفیس و تماشایی که تار و پودشان با خطوط ظریف زیبایی و رنگ های درخشان الهام در هم تنیده شده اند. جایی قلمرویی سنگی قد برافراشته و جایی دیگر مخمل سبز درختان، گرمی رنگ های شاد گل ها و درخشش پرشکوه خورشید هنگامه برپا کرده است. جایی زلال دریاچه ای آرام و جایی دیگر خروش امواج کف آلود. گاهی اعماق اقیانوس ها و گاهی بام آسمان، حتی آن دورها در کیهان، در کهکشان ها در فراسوی گستره دید ما. اما فعلاً و در قالب 10 شگفتی برتر، شماری از عجایب طبیعی این جهان را به شما معرفی خواهیم کرد. فهرستی که توسط خبرگزاری ارائه شده و هفت شگفتی بی نظیر طبیعت را در خود جای داده است. اما در این مطلب، اندکی این فهرست را گسترش داده و سه شگفتی دیگر را نیز به آن اضافه کردیم که شاید از پیش با آنها آشنا بوده باشید.

پاریکوتین، مکزیک

آتشفشان پاریکوتین ، قلّه آتشفشانی مرگ آوری است که نمونه ای از آن در هیچ کجای دیگر جهان قابل مشاهده نبوده و نیست. در سال 1943 این آتشفشان یک باره و بدون مقدمه از دل مزرعه ذرت کشاورزی بومی به نام دیونیسیو پولیدو سربرآورد. در همان زمان این قلّه نوظهور مورد توجه قرار گرفته و دانشمندان برای مطالعه و بررسی آن روانه محل شدند. در طول 9 سال بعد از این ظهور یکباره ، دانشمندان به دقت ساختار این آتشفشان را مورد کند و کاو قرار داده و از آن نقشه ای جامع تهیه کردند، در آن زمان هزاران عکس از دهانه این آتشفشان گرفته شد. اما در سال 1952، فوران غیر منتظره این آتشفشان، فاجعه ای هولناک را رقم زد. در آن زمان و بواسطه فعالیت های آتشفشانی، این قلّه به صورت مخروطی 424 متری در آمد که محوطه ای به وسعت 233 کیلومتر مربع را با فورانی شدید با خاک یکسان کرد. محوطه ای وسیع با خاکستر، سنگ و گدازه پوشیده شده و دو شهر پاریکوتین و سَن خوان تقریباً به طور کامل تخریب شد. همچنین سه شهر دیگر نیز خسارات سنگینی را متحمل شدند. هزاران نفر در جریان این حادثه جان خود را از دست دادند. برای نخستین بار در تاریخ بشر، منطقه ای که تا پیش از این واقعه، زمینی سبز و آرام بوده و هیچ اثری از فوران های آتشفشانی در آن دیده نمی شد، رنگ عوض کرده و آتشفشانی متفاوت پا به عرصه وجود گذاشت. فوران این آتشفشان برای اولین بار فرصتی در اختیار علوم مدرن قرار داد تا چرخه فورانی آتشفشان های این چنینی را مورد بررسی قرار دهد. خوشبختانه هم اکنون این آتشفشان هیچ فعالیتی نشان نداده و خاموش است. در سفری به این منطقه می توان با هلیکوپتر بر فراز آتشفشان پرواز کرده و از زاویه ای متفاوت خسارات ناشی از این فوران ناگهانی را مشاهده کرد. تنها چیزی که از روستای سن خوان باقی مانده، کلیسایی است که اکنون متروکه و تنها در این ناحیه روزگار می گذراند.

آبشار ویکتوریا، مرز زیمباوه و زامبیا

یکی از معروف ترین و در عین حال زیباترین آبشارهای جهان، آبشار ویکتوریا یا است که در جنوب قاره آفریقا و در مرز دو کشور زیمباوه و زامبیا واقع شده است. این آبشار از رودخانه زامبیزی تغذیه می کند. آب این رودخانه به صورت مستقیم و از ارتفاعی در حدود 108 متر به پایین سرازیر شده و منظره ای بدیع و مبهوت کننده را پدید می آورد. پهنای این آبشار در حدود 1.708 متر است. ابعادی قابل توجه که حتی از کیلومترها دورتر نیز قابل مشاهده بوده و شگفتی بازدید کنندگان را برمی انگیزاند. در کنار بازدید از این جاذبه شگفت انگیز طبیعت، گردشگران می توانند جرئت به خرج داده و در استخر شیطان غوطه ور شوند. حفره ای مسحور کننده که به طورت طبیعی در جهت جریان رودخانه زامبیزی شکل گرفته و شنا کردن در آن چالش بر انگیز است. در فاصله ماه های سپتامبر تا دسامبر، جریان آب در این ناحیه اندکی از تب و تاب افتاده و شماری از شناگران شجاع دل تن به آب زده و در اعماق کم شنا می کنند.

دریاچه هیلیِر ، میدل آیلند، استرالیا

جزیره میدل آیلند که در مجمع الجزایر ریشِرشه واقع شده، یکی از عجایب طبیعی و باشکوه جهان را در دل خود جای داده است، دریاچه ای شور که درست در لبه این جزیره قرار گرفته است. این دریاچه هیلیِر نامیده شده و رنگ متفاوت آن در نگاه اول، هر بیننده ای را مات و مبهوت خود می کند. هنوز هیچ دانشمندی پیروز به کشف قطعی رمز و راز وجودی این درخشش صورتی تماشایی نشده است. هر چند گروهی معتقدند که این رنگ صورتی نتیجه حضور باکتری خاصی به نام در آب این دریاچه است. همچنین این رنگ دائمی بوده و با انتقال دادن، هیچ گونه تغییری در رنگ آب مشاهده نمی شود. دریاچه هیلیر 600 متر امتداد و 250 متر پهنا دارد. سریع ترین راه رسیدن به این جزیره پرواز با هواپیما است. سفری دو ساعته که از شهر پِرس واقع در استرالیای غربی آغاز می شود. علاوه بر بازدید از این دریاچه دیدنی، فعالیت های تفریحی متعددی در انتظار گردشگران این ناحیه است. راهپیمایی، دوچرخه سواری، اسب سواری، غواصی، موج سواری، تماشای شنا کردن وال ها، قایق سواری، کایاک سواری، ماهیگیری و تورهای تفریحی متعدد، از جمله امکاناتی است که امکان انجام آنها در سواحل این جزیره فراهم شده است. برای تماشای بهتر زیبایی غیر قابل انکار این دریاچه، گشتی هوایی بهترین انتخاب به شمار می رود.

بندر ریو دو ژانیرو، برزیل

وقتی کاوشگران پرتغالی در سال 1502 به این منطقه رسیدند، در همان نگاه اول مجذوب چشم انداز متفاوت، تماشایی و سحر انگیز این خلیج شدند. قلل و صخره های واقع در این ناحیه دارای آن چنان اشکال عجیب و مرموزی بودند که اروپاییان تا آن زمان به چشم ندیده بودند. هنوز هم با گذر صدها سال، این منظره تماشایی، جذابیت غیر قابل انکار خود را حفظ کرده است. بندر ریو دو ژانیرو، بی شک یکی از نمادها و سمبل های فراموش نشدنی است که همواره کشور برزیل را به خاطرمان می آورد. شاید بتوان گفت که یکی از عادی ترین فعالیت های گردشگران این منطقه، سفر به قلّه کُرکووادو و بازدید از مجمسه معروف عیسی منجی باشد. جایی که دورنمایی وسیع و خیره کننده از این بندر، پیش چشم بازدید کنندگان گسترده شده است.

شفق قطبی

این پدیده زیبا و خیال انگیز که در نیمکره شمالی قابل مشاهده است، مدت هاست که نگاه بشر را به خود معطوف کرده است. به نقل از خبرگزاری CNN، شفق قطبی به تازگی در شمار 7 شگفتی طبیعی جهان، جای گرفته است. کشورهای ایسلند، فنلاند، سوئد و نروژ بهترین گزینه ها برای تماشای این تابلوی نقاشی آسمانی هستند. در فصل زمستان این پدیده رایج تر بوده و تقریباً در همه جا قابل مشاهده است. انسان از دیر باز مفتون جادوی نهفته در آسمان ها بوده و هست. به جز رصد ستارگان، مشاهده پایکوبی انوار شمالی نیز جذابیت و زیبایی خاص خود را دارد.

گرند کنینون، آریزونا، ایالات متحده

رودخانه کلرادو در طی قرون متمادی، مسئولیتی سخت و قابل تقدیر را با صبر و تحملی ارزشمند به انتها رسانده است، حفر بزرگ ترین دره جهان یعنی گرند کنیون. این دره زیبا و سحر انگیز فرصت های متعددی را در اختیار بازدید کنندگان خود قرار می دهد تا هم گشتی در دل این حکاکی شگفت انگیز طبیعت زده و هم از مناظر زیبای آن لذت ببرند. راه پیمایی، کوه پیمایی و برگزاری کمپ های تفریحی از جمله این فعالیت هاست. همچنین نقاط دیگری همچون آبشار هاواسو و دیگر استخرها و حوضچه های طبیعی واقع در این ناحیه، فرصتی برای شنا کردن در اختیار بازدید کنندگان قرار می دهند. این پدیده ارزشمند زمین شناسی، جاذبه ای غیر قابل انکار است که بزرگی طبیعت و کوچکی انسان را به خوبی به رخ می کشد.

پارک ملّی لینسویز مارانیِنسِس، مارِنیو، برزیل

پارک ملّی لینسویز مارانیِنسِس، از چشم اندازی خاص و متفاوت سود می جوید. اینجا درنگاه اول جهانیی بیگانه است، جایی که اقلیم بارانی و مرطوب با چشم انداز ماسه ای در هم آمیخته و در فقدان پوشش سبز گیاهان، منظره ای بسی دیدنی و منحصربفرد ارائه می کند. این تلماسه های باشکوه را می بینیم در حالی که با زلای آبی مرداب ها و آبگیرها احاطه شده اند، پدیده ای خاص، یگانه و بی نظیر. شاید چشم انداز کلی این فضا شما را به یاد کویر بیندازد، ولی همین آبگیرهای فیروزه ای رنگ، وجهی خاص، افسون شده و متفاوت به اتمسفر این منطقه بخشیده اند. آب این آبگیرها زلال، آبی و گرم بوده و مناسب بازدید کنندگانی است که دوست دارند در میان کویر، تنی به آب بزنند. آبی که نه سراب، بلکه واقعی بوده و همچون حوضچه هایی مالامال از جواهر، می درخشد.

میلفورد ساوند، نیوزیلند

میلفورد ساوند، آب دره ای است که در جنوب غربی جزیره جنوبی نیوزیلند و در نزدیکی پارک ملّی فیوردلند واقع شده است. این آب دره یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری نیوزلند بوده و گفته می شود که شاعر، نویسنده و رمان نویس نامی انگلیسی رودیِد کیپلینگ این آب دره را ستایش کرده و آن را هشتمین شگفتی بی نظیر طبیعت نامیده است. این آب دره دارای دو آبشار زیبا است، آبشار لیدی باون و اِسترلینگ . همچنین بعد از یک بارش شدید باران در این منطقه، صدها آبشار کوچک و بزرگ دیگر نیز پا به عرصه وجود گذاشته و چندی خودنمایی می کنند. این ناحیه از نظر خدمات گردشگری و تورهای تفریحی نیز قابل ستایش بوده و امکانات خوبی را برای لذت بردن هر چه بیشتر از طبیعت خاص و رویایی این آب دره، فراهم آورده است. مناظر زیبایی که به خصوص در گشت و گذارهای شبانه روی رودخانه، زیبا و ستودنی هستند. کانو و کایاک سواری نیز از دیگر فعالیت های مفرّحی است که در سفر به این ناحیه می توان آنها را نیز تجربه کرد.

قلّه اورست، هیمالیا

شاید بتوان گفت که قلّه اورست، بلندترین قلّه جهان به اندازه ای شناخته شده است که دیگر نیازی به معرفی چندانی ندارد. قلّه ای باشکوه که در مرز نپال، تبت و چین، سر به آسمان ساییده است. رشته کوه های هیمالیا خود از مناظر و چشم اندازهایی بدیع و سحر انگیز، دریاچه های مبهوت کننده، جهتهای عبور تأثیر گذار و فرصت های بیشمار برای کوه نوردی برخوردارند. اما قطعاً تنها حرفه ای ها اقدام به بالا رفتن از این قلّه خواهند کرد، چالشی سخت که هر کسی جرئت و توان انجام آن را ندارد. هر چند باید گفت تازه کاران نیز با قدری کوشش و کوشش، جهتهایی مناسب پیاده روی و یا کوه پیمایی خواهند یافت تا به گنجینه تجربیات خود، آن هم در یکی از عجایب شگفت انگیز این کره، قدری بیفزایند.

جزایر بزرگ مرجانی، استرالیا

جزایر مرجانی، جواهر آبی باشکوه، خیره کننده و فراموش نشدنی که در دریای کورال و به وسعت 2.300 کیلومتر گسترده شده است. این ناحیه بی هیچ تردیدی یکی از بزرگ ترین، بکرترین و متنوع ترین گونه ها و کلنی های آبی جهان را در دل خود جای داده است. این گستره آبی غنی، رنگارنگ و خیال انگیز، هر ساله میزبان هزاران بازدید کننده ماجراجو است. بازدید کنندگان مشتاقی که عاشق غواصی و غوطه ور شدن در میان این تنوع زیستی شگفت انگیز هستند. شاید به دلیل همین استقبال گسترده است که امکانات متعددی برای آموزش و همراهی گردشگران در این کاوش و جستجوی به یادماندنی فراهم شده است. بی تردید باید اذعان نمود که طبیعت مهد شگفتی ها است، شگفتی هایی چشم نواز و مسحور کننده که بی هیچ حد و مرزی، در هر گوشه از این کره خاکی جایی برای خود دست و پا کرده اند. شگفتی هایی که شاید بشر هنوز پیروز به کشف آنها نشده باشد. پس باید منتظر بود و دید شگفتی بعدی طبیعت در کجای این جهان قرار گرفته و چه زمانی معرفی خواهد شد. در انتها از همراهی شما سپاسگذاریم. منبع placestosee

منبع: کجارو

به "10 شگفتی بی بدیل طبیعت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 شگفتی بی بدیل طبیعت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید