خسارت 6 میلیارد دلاری قطع برق به فولاد، برق صنایع تا کی قطع است؟

به گزارش وبلاگ همه خوبا، بنا بر نامه شرکت برق به چند شرکت فولادی، برق شرکت های فولادی از 12 دی ماه سال جاری سهمیه بندی شده است. شرکت برق اعلام کرده بود که در صورتی که واحدهای یاد شده بیش از سهمیه خود برق مصرف کنند، برق آن ها قطع می شود.

خسارت 6 میلیارد دلاری قطع برق به فولاد، برق صنایع تا کی قطع است؟

حالا و با نوبت بندی شدن گاز و برق صنایع فولادی، به نظر می رسد تولیدکنندگان در تابستان برق و در زمستان گاز ندارند. آن هم در کشوری که طبق آمارها، دومین دارنده منابع گازی در دنیا است.

قطع برق چه تاثیری بر فولادی ها گذاشت؟

اما قطع مجدد برق صنایع فولادی، چه آسیبی به این صنعت می زند؟ وحید یعقوبی، دبیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد در همین باره به وبلاگ همه خوبا می گوید: سال گذشته تولید فولاد در ایران 30 میلیون تن بود و وزارت صمت امسال پیش بینی کرده بود که مقدار تولید فولاد به 34 میلیون تن برسد.

یعقوبی می گوید پیش بینی می کنیم که به دلیل قطع برق، مقدار تولید فولاد حدود 8 میلیون تن کاهش پیدا کند و امسال نهایتا 26 میلیون تن فولاد تولید کنیم.

این فعال بخش فولاد افت 15 یا 16 درصدی این صنعت را پیش بینی می کند و تخمین می زند و می گوید: هم اکنون برخی از واحدهای ما، با 50 درصد ظرفیت خود کار می کنند.

زمستان سال پیش، برق صنایع در سه ماه زمستان سهمیه بندی شده بود. دلیل سهمیه بندی برق در آن زمان کمبود گاز در زمستان اعلام شده بود. امسال و در تابستان هم برق صنایع به دلیل مشکل تامین برق در شبکه، نوبت بندی شد.

یعقوبی مقدار خسارت این اتفاق را محاسبه می کند: با توجه به میانگین قیمت های دنیای فولاد ما حدود 6 میلیارد دلار در 1400 ضرر کرده ایم.

او بیان می کند: پیش بینی می کنیم قطعی گاز تا اوایل بهمن ماه ادامه داشته باشد و از قبل در تابستان هم به ما اعلام کرده بودند که به دلیل کمبود گاز، مجبورند برق فولادی ها را محدود کنند.

تاثیر قطع برق بر صادرات فولاد

یکی از مسائل نوبت بندی برق صنایع، کاهش تولید و در نتیجه از دست رفتن بازارهای خارجی است. دبیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد یادآوری می کند: در تابستان امسال و در جریان قطعی برق برخی از تعهدات شرکت های ایرانی با مشکل روبرو شد. سطح ارزآوری آنان تحت تاثیر قرار گرفت. بازارهای صادراتی نو که ایجاد شده بود از دست رفت و در زمستان هم همین اتفاقات دوباره تکرار می شود. به جز این تعادل بازار داخلی هم از بین می رود.

یعقوبی به نقش کم صنایع فولادی در مصرف برق و گاز اشاره می کند و می گوید: کل مصرف فولادی ها از زنجیره گاز کشور حدود 5 درصد و از برق حدود 7 درصد است. عمده گاز کشور در بخش خانگی و تجاری مصرف می شود. نباید هر اتفاقی افتاد گاز واحدهای فولادی را قطع کرد و منتظر تاثیرات ثانویه آن نبود. کل برق فولادی ها در پیک تابستان حدود 5000 مگاوات بوده است.

این فعال بخش خصوصی در آخر خاطرنشان می کند: هر سال قطعی گاز واحدهای فولادی 20 تا یک ماه طول می کشد. امسال این ماجرا از اوایل آذر ماه شروع شده و به نظر می رسد تا بهمن ماه طول بکشد.

شانا در گزارشی نوشته است، مقدار انرژی برای تولید فولاد در کوره های فعال در کشور تقریبا چهار برابر فرآیندی است که در دنیا رایج است.

منبع: تجارت نیوز

به "خسارت 6 میلیارد دلاری قطع برق به فولاد، برق صنایع تا کی قطع است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خسارت 6 میلیارد دلاری قطع برق به فولاد، برق صنایع تا کی قطع است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید