طرز تهیه کالباس خانگی سالم مرحله به مرحله
به گزارش وبلاگ همه خوبا، هیچ کدام از ما نمی توانیم نقش کالباس را در خوشمزه کردن برخی غذاها مانند سالاد الویه، سالاد ماکارونی، پیتزا و غیره انکار کنیم. کالباس یکی از محبوب ترین مواد غذایی است که اضافه کردن آن به برخی غذاها به طرز شگفت انگیزی به خوش طعم و لذیذ شدن آن ها یاری می نماید. البته همه ما درباره مضرات کالباس های آماده شنیده ایم . خیلی از افراد به علت اینکه از نحوه تهیه کالباس مطمئن نیستند، سعی می نمایند مصرف سوسیس و کالباس را کاهش دهند. اما شما می توانید در خانه و با سالم ترین مواد غذایی کالباس خانگی درست کنید. کالباس خانگی را می توانید با گوشت مرغ تهیه نموده و به مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید.
شاید تهیه کالباس خانگی وقت نسبتا زیادی از شما بگیرد، اما به سالم بودن و خوشمزگی اش می ارزد. اگر شما هم دوست دارید کالباس خانگی خوشمزه و خوش طعم درست کنید، در ادامه همراه ما باشید تا مرحله به مرحله طرز تهیه کالباس خانگی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه کالباس خانگی
- سینه مرغ یک عدد
- سیر سه تا چهار حبه
- مغز پسته یک قاشق غذاخوری
- هویج یک و نیم قاشق غذاخوری
- مغز نان ساندویچی سه قاشق غذاخوری
- آویشن یک قاشق چای خوری
- پودر سیر نصف قاشق چای خوری
- دارچین، هل و جوز هندی به اندازه لازم
- نمک و فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه کالباس خانگی
مرحله اول
برای تهیه کالباس خانگی، ابتدا استخوان های سینه مرغ را خارج نموده و سپس مرغ را بشویید. آن را با چاقو به قطعات کوچک تر تقسیم کنید. پوست سیرها را هم بگیرید و سینه مرغ و سیر ها را با چرخ گوشت دو بار چرخ کنید.
مرحله دوم
مغز نان ساندویچی یا همان نان باگت را خارج نموده و در کمی آب خیس کنید. اندازه نمک، فلفل، دارچین، هل و جوز هندی به سلیقه شما بستگی دارد. بنابراین به دلخواه می توانید اندازه آن را کم یا زیاد کنید. این ادویه ها را با گوشت مرغ چرخ شده مخلوط کنید. سپس آن را با دست ورز دهید تا همه مواد با گوشت مرغ مخلوط شوند.
مرحله سوم
برای زیبا شدن و خوش رنگ شدن کالباس، از هویج و پسته خام بهره ببرید. یک قابلمه را آب نموده و هویج را در آن بپزید. سپس آن را رنده کنید. پسته را هم با یک چاقو تیز خرد کنید. هویج رنده شده و پسته خرد شده را به مایه مرغ اضافه نموده و با هم مخلوط کنید.
مرحله چهارم
سپس روی یک سطح صاف، مانند سینی، سلفون بکشید. مخلوط مرغ آماده شده را روی آن پهن کنید. سلفون بازشده را با یاری دست روی گوشت برگردانید و گوشت را به همراه سلفون رول کنید. دقت کنید هنگام رول کردن، حباب هوا داخل آن نماند. مرغ را مانند شکلات محکم بین سلفون بپیچانید تا شکل رول به خود بگیرد. پس از اینکه رول کالباس آماده شد، چند دور دیگر سلفون دور آن بپیچید تا در زمان پخت، آب به داخل سلفون نفوذ نکند.
مرحله پنجم
یک قابلمه بزرگ را پر از آب نموده و روی حرارت زیاد قرار دهید. اجازه دهید آب موجود در قابلمه به جوش آید، سپس زیر حرارت را کم کنید.
مرحله ششم
رول کالباس را در یک ظرف فلزی کوچکتر گذاشته و داخل آب جوش قرار دهید. کالباس باید به مدت یک ساعت در این حالت بماند تا به طور کامل بپزد. پس از اینکه کالباس آماده شد، اجازه دهید خنک گردد، سپس آن را در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک گردد. چون اگر کالباس گرم باشد، هنگام برش زدن ریش ریش می گردد. کالباس خانگی شما آماده است. نوش جان!
نکات
- شما می توانید به مایه کالباس خانگی خود قارچ، هویج، پسته، بادام، باقلا سبز خام یا هر افزودنی دلخواه دیگر اضافه کنید. این افزودنی ها هیچ تاثیری در طعم و مزه کالباس ندارد و فقط برای زیبایی کالباس استفاده می گردد.
- هنگام ورز دادن خمیر، اگر خمیر مایه کالباس خانگی کمی شل شد، می توانید به آن کمی نشاسته یا آرد اضافه کنید.
- اندازه ادویه های کالباس خانگی را می توانید به دلخواه کم یا زیاد کنید.
- به جای سینه مرغ می توانید از گوشت قرمز بهره ببرید. فقط باید آن را بخارپز کنید.
- برای استفاده از پسته در کالباس، باید حتما پسته را از شب قبل در آب خیس کنید.
- اندازه استفاده از سیر را با توجه به ذائقه تان می توانید کم یا زیاد کنید. بعلاوه به جای سیر می توانید از پودر سیر بهره ببرید.