طرز تهیه ارمنی پلو، ته انداز خوشمزه بال مرغ
به گزارش وبلاگ همه خوبا، ارمنی پلو یا ته انداز بال مرغ یکی از پلو های خوشمزه ایرانی است که از ترکیب بال مرغ مزه دار شده، برنج و زعفران تهیه می گردد. ارمنی پلو به خاطر داشتن ظاهری زیبا و قالبی بسیار اشتها برانگیز و چشم نواز است.
ارمنی پلو یکی از غذا های خوشمزه و سنتی ایرانی است که به این نام معروف شده است. در این غذا که به آن ته انداز هم می گویند، بال مرغ در کف قابلمه قرار می گیرد و مانند ته دیگ برشته می گردد.
ارمنی پلو به علت داشتن زعفران و بال مرغ مزه دار شده در ترکیباتش یک غذای خوش طعم و لذیذ است که ظاهر زیبایی هم دارد و برای مهمانی ها گزینه مناسبی است. اگر در پی تهیه یک غذای نو و در عین حال خاص و خوشمزه برای خانواده هستید، در ادامه این مطلب با آموزش ارمنی پلو و همه نکات مربوط به پخت آن همراه ما باشید.
بال مرغ: 8 عدد
برنج: 3 پیمانه
نمک، فلفل سیاه و پودر سیر: به مقدار لازم
آب لیمو ترش: نصف فنجان
زعفران دم نموده: 3 قاشق غذاخوری
روغن: به مقدار لازم
کره: به مقدار لازم
همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.
بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به مقدار ای اضافه کنید که کمی شور تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید میانه رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه ها از هم باز گردد. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب کش کردن مناسب است که دانه های آن نرم گردد؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.
بعد از اینکه برنج را آب کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته گردد. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه ها متوقف گردد و همین طور نمک اضافی بین دانه های برنج بیرون رود تا برنج شور نگردد. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج آغاز به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می گردد به برنج شوک وارد گردد و بیش تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
ابتدا بال های مرغ را خوب بشویید و توی یک کاسه بریزید. حالا نمک، فلفل، پودر سیر، آبلیمو و یک قاشق زعفران را به آن اضافه کنید و خوب هم بزیند. ظرف محتوی بال را به مدت 3 ساعت بگذارید در یخچال بماند تا بال ها حسابی مزه دار شوند. در این فاصله چندبار آن ها را زیر و رو کنید. در مرحله بعدی برنج را که از سه ساعت قبل با نمک خیسانده اید، بجوشانید و وقتی هنوز کمی کال است، آبکش کنید. حالا کف یک قابلمه نچسب را روغن بریزید و بال ها را از توی کاسه خارج کنید و کف قابلمه کنار هم بچینید.
نیمی از برنج را توی یک کاسه بریزید و به آن زعفران بزنید. برنج زعفرانی را روی بال ها بریزید و با کف قاشق و یا گوشت کوب روی آن را بکوبید تا صاف و فشرده گردد. سپس بقیه برنج را توی قالبمه برزید و باز هم با کف قاشق فشار بدهید. دم کنی را روی در قابلمه بگذارید و حدود 45 دقیقه با شعله خیلی کم زمان بدهید تا بال ها بپزند و برنج دم بکشد. در آخر کمی کره آب شده روی سطح برنج بریزید.
برای سرو یک دیس روی قابلمه بگذارید و برنج را به صورت قالبی برگردانید. می توانید روی ارمنی پلو را با زرشک تفت داده و کمی برنج زعفرانی تزیین کنید و همراه با ماست یا ترشی و سالاد نوش جان کنید.
منبع: فرادید