واکنش رئیس جمهور به موج مهاجرت پزشکان
به گزارش وبلاگ همه خوبا، رئیس جمهور بر ضرورت کاهش سهم پرداختی بیمار از هزینه های درمان تاکید نمود و گفت: باید با تقویت پوشش های بیمه ای کاری کنیم که اگر فردی در خانواده ای بیمار شد، آن خانواده فقط دغدغه بیمار خود را داشته باشد و نگران هزینه ها نباشد.
به گزارش ایسنا، سیدابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه (17 فروردین) در نشست هم اندیشی با جمعی از مدیران و متخصصان نظام بهداشت و درمان ضمن قدردانی صمیمی از ایثار و مجاهدت کادر درمان کشور در دوران همه گیری کرونا، گفت: در روز های آغازین فعالیت دولت روزانه 700 خانواده به خاطر کرونا داغدار عزیزان خود می شدند و عده زیادی نیز کسب وکار خود را از دست داده بودند، اما با واکسیناسیون گسترده هم آمار ابتلا و قربانیان کرونا به شکل چشم گیری کاهش یافت و هم شاهد بازگشایی مشاغل، مدارس و دانشگاه ها هستیم.
رئیس جمهور با اشاره به سالروز ابلاغ سیاست های کلی نظام سلامت، اظهار داشت: امروز در جایگاهی هستیم که باید نگاهی به کیفیت اجرای این سیاست ها داشته باشیم تا ببینیم علت عدم اجرای بخش هایی از آن چه بوده و برای رفع موانع چاره اندیشی کنیم. شما کارشناسان بخش سلامت بهتر از هر کس دیگری به این مسئله وقوف دارید و می توانید به دولت در رفع این موانع یاری کنید.
وی با بیان اینکه باید برای حوزه بهداشت و درمان کشور یک نظام مسائل تعریف و اولویت های آن مشخص گردد، اظهار کرد: دولت مصمم است که مسائل موجود در عرصه بهداشت و سلامت عمومی را رفع کند، اما طبیعتاً پرداختن به همه مسائل به طور همزمان ممکن نیست و باید اولویت گذاری انجام گردد.
رئیس جمهور با تاکید بر لزوم تشکیل شورای عالی سلامت، اضافه نمود: باید تحول در نظام سلامت را با هدف کاهش هزینه ها و ارتقای شاخص های سلامت، علم پایه، دانش بنیان و فن آورانه به پیش ببریم. به همین دلیل شورای عالی سلامت با دستور کار مرتبط و مناسب به زودی تشکیل خواهد شد.
رئیسی با اشاره به ابراز نگرانی بعضی میهمانان جلسه نسبت به افزایش موج مهاجرت در میان پزشکان، توضیح داد: باید این اطمینان را نزد دانشجویان پزشکی ایجاد کنیم که پس از انتها تحصیلات در نظام درمانی کشور با عایدی خوب و جایگاه اجتماعی مناسب جذب خواهند شد. باید این ادراک در میان دانشجویان ایجاد گردد که آنان سرمایه ها و آینده سازان کشور هستند.
رئیس جمهور بر ضرورت تقویت شبکه جامع بهداشت کشور با اتکا به روش ارجاع تاکید نمود و اضافه نمود: هیچ تردیدی وجود ندارد که پیشگیری مقدم بر درمان است و توسعه شبکه سراسری بهداشت و فعال تر شدن آن می تواند ضمن ایجاد اطمینان برای مردم در زمینه رسیدگی های پزشکی، به تقدم بخشی به رویکرد پیشگیری نسبت به رویکرد درمان یاری کند.
رئیسی در ادامه صحبت های خود، از وزیر بهداشت خواست تا اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده را که تاثیر قابل ملاحظه ای در کاهش هزینه ها و بستری ها دارد، با جدیت پیگیری کند.
رئیس جمهور بعلاوه با اشاره به بازدید خود از درگاه ملی صدور مجوز ها در وزارت اقتصاد گفت: موضوع صدور مجوز ها در عرصه پزشکی برای مشاغلی نظیر راه اندازی درمانگاه و داروخانه نیز باید تا جای ممکن سهل و تسریع گردد، چراکه این موضوع می تواند به رونق اقتصاد سلامت یاری کند.
رئیسی صنعت داروسازی را یکی از پیشرفته ترین عرصه های علمی و فراوریی و مایه افتخار کشور توصیف کرد و گفت: کوشش کنیم ضمن حفظ و ارتقای کیفیت فراوریات دارویی، قیمت تمام شده دارو ها را نیز به صرفه کنیم تا نه اجحافی به فراورینمایندگان دارو گردد و نه فشاری به مصرف نمایندگان دارو وارد گردد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از تسهیل پذیرش و تربیت دانشجویان خارجی در دانشگاه های پزشکی کشور استقبال و توضیح داد: من به طور جدی از این موضوع حمایت می کنم. علاوه بر آموزش مهارت های پزشکی بر آموزش اخلاق عمومی و حرفه ای نیز توجه ویژه داشته باشید و کوشش کنید این موضوع به عنوان امتیازی برای نظام آموزش عالی جمهوری اسلامی مطرح و معرفی گردد.
رئیس جمهور با اشاره به بعضی نظرات مطرح شده در جلسه درباره طب سنتی، اظهار داشت: من همیشه تاکید نمودم که خودِ پزشکان، توسعه طب سنتی را مدیریت و برای تقویت و ارتقای آن کوشش نمایند. هر نظری در عرصه طب سنتی مطرح شد قابل آنالیز در مجامع علمی است و اساساً کرسی های نظریه پردازی، محلی برای آنالیز نظرات علمی تازه است.
رئیسی با تاکید بر لزوم پیگیری موضوعات خودامدادی و تقویت مدیریت شده نقش مردم در نظام سلامت و درمان و نیز تقسیم عادلانه پزشک و پرستار در سطح کشور، گفت: جمهوری اسلامی ایران به لطف فداکاری های پزشکان از جایگاه شایسته ای در عرصه مقابله و مدیریت همه گیری کرونا برخوردار است، اما باید برای دست یافتن به جایگاه بهتر در همه عرصه های بهداشت و سلامت کوشش کنیم.
بر اساس این گزارش، پیش از سخنان رئیس جمهور، تعدادی از مدیران و متخصصان نظام سلامت کشور نیز در سخنانی به طرح دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند.
رفع بروکراسی پیچیده برای استفاده بهتر از توانمندی های نظام درمانی کشور در زمینه فراوری محصولات پزشکی و نیز تربیت نیرو های متخصص، مقابله با فساد ناشی از ارز ترجیحی در شبکه تامین دارو و تجهیزات پزشکی، ضرورت وجود نگاه جامع به عرصه سلامت بر پایه تقدم پیشگیری بر درمان، کوشش برای طراحی مدل بومی نظام سلامت، لزوم ساماندهی حکمرانی داده های نظام سلامت، ارتقای ظرفیت های طب سنتی در برابر استقبال گسترده مردم، ضرورت بازسازی و نوسازی زیرساخت های بهداشتی و سلامت از جمله تخت های بیمارستانی و ناوگان اورژانس و لزوم توجه بیشتر به آموزش اخلاق عمومی و حرفه ای در پزشکی از جمله مباحثی بود که در این جلسه مطرح شد.
منبع: فرارو