منطقه ها دیدنی چابهار که حتما باید رفت

به گزارش وبلاگ همه خوبا، چابهار، بندری که به علت آب و هوای بهاری اش به این نام خوانده می گردد، یکی از شگفت انگیزترین بنادر ایران است. این شهر که در جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان قرار گرفته، لقب تنها بندر اقیانوسی ایران را هم دارد.

منطقه ها دیدنی چابهار که حتما باید رفت

اگرچه چابهار به علت قرار گرفتن در منطقه آزاد در گذشته بیشتر برای خرید مورد استقبال قرار می گرفت، ولی این روزها طبیعت چابهار گردشگران زیادی را جذب می نماید. آنطور که می گویند اگر دلت می خواهد در زندگی، راه رفتن در مریخ را تجربه کنی، حتما سری به چابهار بزن. بندر چابهار که تازگی ها محبوبیت زیادی هم پیدا نموده، دیدنی های زیادی دارد. از غروب های دل انگیز که بگذرید، صخره های تراش خورده آن و جاهای حیرت انگیز دیگری هم هست. ما در این نوشته منطقه ها دیدنی چابهار را معرفی می کنیم.

گل افشان

در 10 کیلومتری چابهار، بین دشت کهیر و تنگ و در 20 کیلومتری روستای کهیر، سه تپه کوچک گل افشان به ارتفاع 10 تا 20 متر وجود دارد که یکی از دیدنی های چابهار است. دو تا از این تپه ها غیرفعال و یکی از آنها مثل آتشفشانی می جوشد و هر دقیقه یکبار از آن گل سرد طوسی رنگی خارج می گردد.

کوه های مینیاتوری

یکی از جاذبه های شگفت انگیز چابهار کوه های مینیاتوری یا مریخی است. این کوه ها،40 تا 50 کیلومتر بعد از چابهار به سمت بندرگواتر، قرار گرفته اند. وجود دریا در یکسو و وجود این کوه ها در طرف دیگر جاده باعث شده تصویر همانند تابلویی نقاشی باشد. جنس این کوه ها رسوبی است و روی آنها هیچ گیاهی به چشم نمی خورد، اما رنگ خاکستری آنها، شکل مخروطی شان و ترکیب رنگ قرمز باعث شده به کوه های مریخی معروف شوند.

تالاب لیپار

بعد از دیدن کوه های مینیاتوری می توان به دیدن تالاب لیپار رفت. تالاب شگفت انگیز لیپار که به آن تالاب صورتی هم می گویند در 15 کیلومتری شرق چابهار و در جهت جاده ساحلی چابهار-گواتر قرار گرفته است.

این تالاب که آب های سرگردان اطراف را جمع می نماید 14 کیلومتر است و پرندگانی همانند فلامینگو، حواصیل، طاووسکن، تیهو و عقاب دشتی در آن زندگی می نمایند.

موزه محلی چابهار

ساختمان قدیمی فرمانداری چابهار که از دوران قاجار به جا مانده، اکنون موزه محلی چابهار است. این بنا بر روی سکویی به ارتفاع یک و نیم متر و به وسعت حدود ششصد و پنجاه متر مربع بنا شده و دارای سه درب ورودی، مجموعه اتاق ها، راهرو و… است. بنا در دو طبقه ساخته شده است که قسمتی از آن بوسیله سکویی با سقف چوبی و ستون آهنی احاطه شده است.

درخت مکرزن یا انجیر معابد

شهرهای جنوبی درختی دارند به نام درخت انجیر معابد و چابهار هم از این قاعده مستثنی نیست. درخت انجیر معابد درخت بسیار بزرگی است که اصل آن متعلق به هند شرقی است و برگ های پهنی دارد.

انجیر معبد که محلی ها به آن کرگ می گویند در داخلش شیره سفید رنگی جریان دارد و میوه آن هم قابل خوردن است. نمونه های این درخت را در حال حاضر در روستاهای رمین، تیس کوپان، ماشی، لیپار و کوپان سر می توان دید.

از دیگر منطقه ها دیدنی چابهار:

منطقه حفاظت شده گاندو

در سفر به چابهار دیدن رودخانه باهوکلات را هم در برنامه بگنجانید. این رودخانه در 90 کیلومتری شرق چابهار واقع شده و محل زندگی تمساح پوزه کوتاه گاندو یا تمساح ایرانی است. طول این تمساح به 4 متر می رسد و یکی از جاذبه های توریستی رودخانه پرآب باهوکلات است. جدا از تمساح حیوانات کمیاب دیگری مثل گوزن کوهی هم در گاندو حضور دارند.

باغ های میوه

اگر کسی به دیدن باغ میوه های استوایی علاقه دارد باید بعد از کوه های گل افشان و قبل از روستای درک این مزارع را پیدا کند. در مزرعه های آنها موزهایی کوچکتر از یک دست کشت می گردد. بعضی از نقاط انبه می کارند و بعلاوه میوه دیگری به نام کنار به صورت طبیعی و بعلاوه پیوندی به عمل می آید.

روستای درک و بندر تنگ

احتمالا مشابه این تصویر را فقط در آمریکای جنوبی بتوان دید. یعنی تصویری که ساحل دریا به کویر می رسد. اگر از روی رمل شن ها بگذریم به زمین نخلی می رسیم که در ادامه آن دریا قابل مشاهده است.

بندر گواتر

فقط قشم جنگل حرا ندارد و در چابهار هم، جایی که رودخانه باهوکلات به دریای عمان می ریزد و در نزدیکی خلیج گواتر، جنگل های حرای چابهار قرار گرفته است. ناگهان در دل خشکی بسیار، درختچه هایی در مرداب روییده است که محل زندگی خزندگان و پرندگان زیادی است.

درباره زیباترین جنگل های ایران، بخوانید.

مسجد جامع تیس

از جاهای دیدنی چابهار مسجد تیس است، مسجدی که مثل مساجد پاکستان و هندوستان تنها یک مناره دارد. صحن این مسجد هر زائری را ولو برای اولین بار، به یاد تابلوهای پر از رنگ زیبا می اندازد. مناره و گنبدهایی که با رنگ های سبز و قرمز ساخته شده اند و درهایی که با شیشه کاری های منظم و نامنظم رنگارنگ جلوهایی چشم نواز به مسجد داده اند.

اسکله ماهیگیری

در چابهار سه اسکله تپس، رمین و بریس از بقیه دیدنی تر هستند. در اسکله های چابهار می توان ماهیگیرانی که برای صید به دریا می فرایند یا از صید برمی گردند را دیدن کرد و گاهی به همراه شان راهی دریا شد. بازار ماهی فروشان هم در این اسکله ها بسیار پررونق است.

منبع: اسنپ تریپ

به "منطقه ها دیدنی چابهار که حتما باید رفت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "منطقه ها دیدنی چابهار که حتما باید رفت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید