رمز عبور را فراموش کنید؛ اپل، گوگل و مایکروسافت می گویند در آینده به آن نیازی ندارید

به گزارش وبلاگ همه خوبا، شرکت های بزرگ فناوری نظیر اپل، گوگل و مایکروسافت اعلام نموده اند به زودی، کاربران دیگر نیازی به رمز عبور برای ورود به حساب های کاربری خود نخواهند داشت.

رمز عبور را فراموش کنید؛ اپل، گوگل و مایکروسافت می گویند در آینده به آن نیازی ندارید

روز گذشته که روز جهانی رمز عبور هم به حساب می آمد، اتفاق عجیبی افتاد. شرکت های بزرگ حوزه فناوری اعلام کردند استاندارد تازهی در راه است که کاربران را از وارد کردن رمز عبور برای ورود به حساب های کاربری بی احتیاج می نماید. این یعنی ورود بدون رمز عبور قرار است به یک استاندارد برای تمام دستگاه ها تبدیل گردد. اما پرسش اینجاست که ساز و کار این استاندارد چگونه خواهد بود؟

ورود بدون رمز عبور شاید برای کاربران آیفون و اندروید چیز تازه ای نباشد. کاربران این روزها به لطف قابلیت هایی نظیر حسگر اثر انگشت و تشخیص چهره، دیگر کمتر از رمز عبور عددی و حروف استفاده می نمایند چرا که گاهی اوقات پیش می آید این رمزها فراموش می شوند، وارد کردن آن از باز کردن قفل گوشی با حسگرهای مختلف زمان بیشتری می برد، هک کردن آن ساده تر است و بسیاری نقاط ضعف دیگر که در نهایت باعث شده شرکت ها به فکر بازنشسته کردن آن باشند.

طبق گفته FIDO، کاربران از این پس می توانند از همان روشی که همواره برای باز کردن قفل گوشی خود استفاده می نمایند، نظیر شناسایی اثر انگشت یا تشخیص چهره، برای ورود به حساب های کاربری خود بهره ببرند. حال اگر این پرسش برایتان به وجود آمده که FIDO چیست، باید بگوییم نام یک گروهی غیرانتفاعی است که در سال 2012 و با هدف حذف رمز عبور اینترنتی با استفاده از پرتکل های رمزنگاری پیشرفته تر، تأسیس شد و تا الان هم در این زمینه کوشش نموده است.

با این روش تازه، کاربر برای اینکه با حساب کاربری خود وارد یک وب سایت گردد، به گوشی هوشمندش احتیاج خواهد داشت تا با تشخیص چهره یا شناسایی اثر انگشت بتواند این کار را انجام دهد. طبق گفته های سمپاث اسرینیواس، مدیر تأیید اعتبار و امنیت محصولات گوگل و بعلاوه رئیس اتحاد FIDO، وقتی کاربر یک بار با استفاده از گوشی خود وارد یک حساب کاربری خاص در کامپیوتر گردد، برای ورود دوباره به آن، احتیاجی به گوشی خود نخواهد داشت چرا که با باز کردن قفل کامپیوتر، می تواند به آن وب سایت هم وارد گردد.

مشکل رمز عبور چیست؟

همانطور که گفته شد، بسیاری از کاربران برای ورود به حساب های کاربری مختلف، رمزهای عبور مختلفی دارند. در بعضی مواقع آن ها فراموش می نمایند رمز عبور یکی از حساب های کاربری آن ها چه بوده، در نتیجه بسیاری از افراد سعی می نمایند از یک رمز عبور برای تمام حساب های خود استفاده نمایند. استفاده از یک رمز عبور برای حساب های مختلف هم شانس هک شدن یا کلاه برداری از این افراد را بیشتر می نماید.

از لحاظ تئوری، استاندارد تازه باعث می گردد کاربر بدون احتیاج به رمز عبور، امنیت خود را در بستر نت، چندین برابر کند. چرا که هک کردن حسگر اثر انگشت یا تشخیص چهره به علت منحصر بفرد بودن آن ها کار بسیار سخت و دشواری است.

نحوه کار استاندارد تازه چگونه است؟

آنچه که شرکت ها در نظر دارند این است که کاربران هنگام ثبت نام در یک وب سایت، یک درخواست از طرف آن وب سایت دریافت می نمایند، حال باید با همان روش معمولی که قفل گوشی خود را باز می نمایند، با آن درخواست موافقت نمایند. این کار باعث می گردد یک کلید عبور ساخته شده و در گوشی کاربر و سرور سایت منبع ذخیره گردد.

ورود بدون رمز

در حالی که اپل، گوگل و مایکروسافت در حال حاضر هم از ورود بدون رمز پشتیبانی می نمایند، اما رویداد سه شنبه، چیزی فراتر از آنچه که اکنون شاهد هستیم را نوید داد. این یعنی استاندارد یادشده باید در تمامی دستگاه هایی که امکان پشتیبانی از آن را دارند فعال گردد.

در حال حاضر کاربران برای اینکه به یک سرویس دسترسی داشته باشند، باید در ابتدا از رمز عبور استفاده نمایند تا بتوانند از ورود بدون رمز بهره ببرند. اما به نظر می رسد آخر سال جاری، اصلا احتیاجی به رمز عبور نخواهد بود. بعلاوه احتیاج به گوشی برای ورود به یک سرویس هم نشان می دهد کاربر می تواند با استفاده از هر گوشی با هر سیستم عاملی، مجوز ورود به یک سرویس به وسیله کامپیوتر را صادر کند.

نظر شما در رابطه با این قابلیت چیست؟ آیا با تبدیل شدن ورود بدون رمز به سرویس ها و وب سایت های مختلف به یک استاندارد جامع موافق هستید؟

منبع: Euronews

منبع: دیجیکالا مگ

به "رمز عبور را فراموش کنید؛ اپل، گوگل و مایکروسافت می گویند در آینده به آن نیازی ندارید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رمز عبور را فراموش کنید؛ اپل، گوگل و مایکروسافت می گویند در آینده به آن نیازی ندارید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید